Elektrik tesisatında, kritik ekipmanların korunması için elektrik panosu esastır. Bu dolaplar, ekipmanın ve insanların korunmasını teşvik eden özelliklere uygun olmalıdır. Elektrik panoları, endüstriyel sektörde kritik aksamının korunması için üretilen çözümdür.
Elektrik sistemlerinin ve tesisatlarının kontrol bileşenlerini içerirler. Bu nedenle elektrik panoları, çevre ve insan sağlığını koruyacak niteliklere uyması gerekmektedir. Bu niteliklere sahip olan şirketimiz, sac panosu satan yerler arasında rekabetçi fiyatlar için https://www.botem.com.tr/sac-panolar online sitemizden bizlerle iletişime geçin veya mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.
Elektrik Panosu Nedir?
Endüstriyel elektrik panosu, bir elektrik tesisatının güvenli ve verimli çalışması için gerekli olan çeşitli bileşenleri içeren bir kabindir. Bu bileşenler bağlantı, kontrol, anahtarlama, koruma, ölçüm, sinyalizasyon ve dağıtım cihazlarını içerir. Elektrik panosu, bir elektrik tesisatının kontrol merkezi görevi görerek, enerjinin farklı devrelere ve ekipmanlara dağıtılmasını sağlar. Ayrıca anahtarlar, sigortalar, röleler ve sayaçlar aracılığıyla tesisatın izlenebilmesini ve aynı zamanda korunmasını sağlar.
Elektrik Panosunun Bileşenleri
Değiştirilemeyen tüketim ölçer ve elektrik akımını taahhüt edilen tüketimi aştığında kesen bir cihaz olan anahtar. Ancak bu anahtarın güvenlik işlevleri yoktur, çünkü yalnızca tüketim düzeyini sınırlamaktan sorumludur. Bu nedenle elektrik panoları için önemli bir güvenlik önlemi emniyet şalterlerinin montajıdır.
Bu emniyet anahtarları genellikle iki tiptedir:
Termo-Manyetik: Hem elektrik panelini hem de tesisatı akım değişimlerinden korumaktan sorumludur.
Diferansiyel: Ana işlevi kullanıcıların korunmasıdır.
Elektrik Panosunun Fonksiyonları
Elektrik kontrol kabini, endüstriyel bir elektrik tesisatının çalışması için en önemli unsurlardan biridir. Elektrik panelleri güvenilir ve emniyetli bir elektrik tedariki sağlayan çeşitli işlevleri yerine getirir.
- Güç Kontrolü ve Dağıtımı
- Aşırı Yük ve Kısa Devre Koruması
- Ölçüm ve İzleme
- Tabela ve Ekran
Elektrik Panosunun Özellikleri
Verimli ve güvenli bir elektrik sistemine sahip olmak, bir tesisin operasyonlarının düzgün işleyişini sağlamak için çok önemlidir. Bu nedenle elektrik panoları, bu temel özellikleri karşılayarak elektrik akımının dağıtımını kolaylaştırması ve gerekli korumayı sağlaması nedeniyle firmalar için önemli bir rol oynamaktadır.
Sac pano özellikleri;
Kablo girişini kolaylaştırırlar: Elektrik dolaplarında kablo rakoru ve kablo bağlantı plakası sistemi bulunmaktadır. Bu plakalar, bir taban montaj yüzeyi ve toz geçirmez bir conta oluşturmak için özel contalara sahip iki adet ayarlanabilir plakadan oluşur. Bu sayede kabinetler kabloların girişine ve dolayısıyla içeriye ekipman ve sistemlerin kurulumuna olanak sağlar.
Elektrik iletkenliğine karşı dayanıklıdır: Ark parlamasını veya diğer kazaları önlemek için elektrik dolapları elektrik iletkenliğine karşı dayanıklıdır. Yani üretildikleri malzemeler, içinden elektrik akımı geçmeyecek şekilde özenle seçilmektedir.
Elektrik akımının dağıtımını iyileştirirler: Modüler kartlar esneklik ve özel çözümler sunar. Elektronik kartların modüler tasarımı sayesinde elektrik akımının dağıtımı iyileştirilmiştir. Ayrıca entegreleri ve aksesuarları sayesinde panele giriş enerjisini izole ederek elektrik arkına karşı koruma sağlamak mümkündür.
Sac Pano Çeşitleri
Elektrik panosu, elektrik sistemini oluşturan tüm kontrol ve komutları koruma işlevini gören metal bir çerçeveden oluşur. Sac panoların kullanıldığı yerler; evler, endüstriyel alanlar, okul, hükümet binası vb. yerlerdir. Sac pano çeşitleri 4 adettir.
- Sıva altı Sayaç Panoları
- Sıva üstü Sayaç Panoları
- Dikili Tip Sayaç Panoları
- Şantiye Panoları
Bobinaj
İndüktör olarak da bilinen bobin, elektrik devresinin pasif işlevi olan bir parçasıdır. Aslında asıl amacı, enerjiyi indüksiyon yoluyla depolamak ve böylece manyetik alan haline getirmektir. Bobinaj malzemesi, bakır tel içermesi nedeniyle diğer elemanlardan farklıdır. Bazen bu bir yay olarak sunulur, bazen de ferromanyetik bir malzemenin üzerine yerleştirilir. Bobinin çalışma şekli, elektrik akımı bakır tel boyunca dolaşır ve sonunda düzgün bir manyetik alana dönüşür. Elektrik akımı arttığında bu şekilde depolar, azaldığında ise geri verir. Yani jeneratör, bir bobin sayesinde çalışan ve örneğin ışık almak için elektrik sağlayabilen bir elementtir.
Botem Farkı
Elektrik alanında malzeme ve her türlü çözümün dağıtımını yapan, müşterilerimizin ihtiyaçlarını kısa sürede karşılamakla kalmayıp onlara değer katan firmalar arasında yer almaktayız. Yüksek yönetim standartlarını takip ederek, müşterilerimizi ve tedarikçilerimizi kendi iş ortaklarımız olarak görerek kendimizi farklılaştırıyoruz. Şirketimizin https://www.botem.com.tr/sac-panolar çevrim içi mağazasından, yüksek kaliteli ürün, destek ve hizmetlere daha hızlı erişebilirsiniz. Ayrıca, kişiye özel çözümler elde etmek için gelişmiş ve isteğe bağlı kişiselleştirme hizmetlerimiz de mevcuttur.