Leke çıkarma uygulamalarında en ideal yöntem hemen müdahale etmektir. Fakat mum lekesi gibi lekelerde dikkatli olmakta fayda vardır. Mum kurumadan önce lekeye müdahale etmek daha fazla alana lekenin yayılmasına sebep olur. Bu sebep ile lekenin hangi madde ile oluştuğunu bilmek ve müdahale için ne yapılması gerektiği hakkında fikir sahibi olmak çok önemlidir.
Çay Lekesi
Çay lekesinde hızlı müdahale önemli olup beklenmesi durumunda leke döküldüğü yerdeki kumaşa ya da halıya daha çok işler. Öncelikle halıdan çay lekesini emecek havlu bir peçete ya da pamuklu bir bez ile çayın ıslaklığını alın. Bu işlemi ıslaklık gidene kadar uygulayın. Sonrasında yarı yarıya sulandırdığını sirke ile bu alanı silin. Özellikle halılar çayı anında emer. O anda leke yok gibi görünse de bir iki gün sonra leke piyasaya çıkar.
Kan Lekesi
Anında müdahale edilmesi gereken lekedir. Mutlak soğuk su ile temizlenmesi önerilir. Sıcak su kumaşa kanın daha çok hapsolmasını sağlar. Amonyak, tuz ve su karışımı, oksijenli su kullanımlarından hangisi yakınızda ise bu malzemeleri kullanarak suda akıttığınız lekeyi temizleyebilirsiniz.
Yağ Lekesi
Çıkması zor olan lekelerdendir. Kıyafet ya da kumaşa damlayan yağ için en etkili yöntem üzerine pudra dökerek beklemektir. Daha sonra leke üstüne bir bez koyarak ütü yapın. Pudrayı fırçalayarak çıkarın yağ lekesi yok olacaktır.