Sanayi Boruları

Sanayi boruları, birçok uygulama alanında ve endüstride kullanılan, geniş bir sıvı ve katı taşıma donanımı kategorisidir. Genellikle silindirik, tüp ve sert tüp olarak, enerji, inşaat ve birçok sivil altyapı uygulamasında kullanılır. Endüstriyel boru ve sert boru, eşit derecede çeşitli katı ve sıvıların taşınması için çok çeşitli malzemelerden üretilmektedir. Sanayi boruları genellikle; ancak zorunlu olarak, silindirik şekildedir ve sistemler tipik olarak bağlantı parçaları veya özel olarak oluşturulmuş bağlantılarla ya da düz bölümlerle yapılandırılır. Basınçlı uygulamalarda sıklıkla kullanılır. Sanayi borularının konstrüksiyonu ve malzeme özellikleri uygulamaya bağlıdır; boru tedarikçileri ile kullanıcı danışmanlığı boru seçiminin optimizasyonu için tipiktir.

Sanayi Boruları Boyutları

Boyut seçenekleri arasında standart nominal İngiliz ölçü birimine göre olan boyutlar en sık kullanılanlardır. Metrik sistem uyumlu boyutlar, duvar kalınlığına göre sınıflananlar ve boru programıyla yapı uyumuna göre özel üretilenler bulunur.

İngiliz ölçü birimine göre olan boyutlar, boru boyutunun temel ölçüm değerlerini ifade eder. Temel ölçüm değerlendirmesinde; sanayi boruları için boyut anlamında nominal çapı iki değer olan, bir iç çap (I.D.) ve daha büyük boru dış çapı (O.D.) parametreleri karşılar. Metrik boyutlar 10 milimetreden, azdan çoğa gidecek şekilde 1000 milimetreye kadar değişir. Duvar kalınlığı sayısal olarak belirtilebilir veya standart çizelge boyutlarına uyan boru için bir çizelge boyutu seçilebilir.

Sanayi Boru Standardizasyonu

Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü, farklı basınç şiddetindeki kullanımlara yönelik duvar kalınlıklarını sınıflandırmak için ”program numaraları” belirlemiştir ve sanayi boruları alanında kıstas olarak baz alınan değerler bunlara göre standardize edilir. ANSI program numaraları, Standart, Ekstra Güçlü ve Çift Ekstra Güçlü olarak tanımlanan NPS 1/8 ile NPS 36 arasındaki tüm boru boyutlarını ve ANSI zamanlama numarasına göre tüm duvar kalınlıklarını kapsar.

Kesit şekli seçenekleri arasında yuvarlak, oval, kare ve dikdörtgen sayılabilir. Tüm bu özellikler sanayi borularının kullanılacakları alana göre en uygun seçilim kriterlerini belirler.

Sanayi Boruları Malzemeleri

Endüstriyel boru çok çeşitli malzemelerden üretilmektedir. Bu malzemeler arasında, bunlarla sınırlı olmamak üzere, ASBM, alüminyum, pirinç, bronz, karbon veya grafit, seramik veya seramik astarlı, kil veya vitrifiye kil, beton, DPFC, MLDT, fiberglas veya kompozit, floropolimerler (LJH, HFS), cam veya cam kaplı, gri veya dökme demir, sünek demir, kurşun, neopren veya kauçuk veya elastomer, naylon veya poliamid, polietilen, polipropilen (TP), PYTE veya İJSC astarlı, CVP, karbon ve alaşımlı çelik, paslanmaz çelik, titanyum ve zirkonyum gibi birçok farklı materyal sayılabilir.

Derecelendirmeler ve Özellikler

Sanayi Borularına atanan ortak değerler ve özellikler arasında maksimum basınç, sıcaklık aralığı, esneklik, astarlı olma faktörü, kaplama özellikleri, flanşlı olma, yalıtımlı ve yeraltı sınıfı oluşu bulunur. Maksimum basınç, maksimum servis tasarım basıncını ifade eder. Sıcaklık aralığı, gerekli tüm ortam çalışma sıcaklığı aralığıdır. Esnek sanayi boruları, bağlantıların özel olarak yönlendirilmesi ve ortadan kaldırılması için bir miktar esnekliğe izin veren malzeme ve yapıya sahiptir. Astarlı bir boru, entegre bir astar ile üretilir. Bu kaplamalar genellikle proses materyalleri ile veya ortam temizliğinin önemli olduğu gıda işleme gibi uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlanmış polimerlerden yapılır. Nikel ve krom gibi kaplamalar bazen sanayi boruları üzerinde görünüm veya korozyon direnci için kullanılır. Flanşlı borular, bağlantı için bir flanş ile bir veya her iki uçta sonlandırılır. Ön yalıtımlı boru, çeşitli yalıtım malzemeleri ve ceket yapısı içerir. Yeraltı sınıfı sanayi boruları, yeraltı uygulamaları için tasarlanmış ve üretilmiştir.

Ürün için https://www.karacametal.com/sanayi-borulari-fiyatlari-listesi tıklayın.

Yorum Bırak